2013-05-07

Ehkä viimeinen kemian tentti

Tänään oli ehkä elämäni viimeinen kemian tentti. Valmistauduin tehokkaasti ja ajoissa hakemalla tenttikirjan kirjastosta perjantaina. Hyllyyn jäi vielä kolme kappaletta samaa painosta ja kaksi kappaletta vanhempaa painosta. Ilmeisesti kovin moni kurssitoveri ei yritä kovin vakavissaan saada tätä tenttiä läpi, tai sitten niillä kaikilla on niin ruokottomasti rahaa, että sitä riittää kaljan lisäksi myös kurssikirjojen ostamiseen.

Aloitin lukemisen perjantai-iltapäivällä heti kotiin päästyäni. Viisi sivua myöhemmin nukahdin.

Ihan hyvin ehdin silti lukea 377 sivua tenttikirjaa ja 197 sivua luentomonistetta viikonlopun aikana. Toivottavasti professorikin on sitä mieltä, että se meni ihan hyvin.

Nyt jännitän sitä, julkistetaanko tämänpäiväisen tentin tulokset aikaisemmin kuin epä-älyllisen kemian tentin, jossa istuin kaksi viikkoa sitten. Tämänpäiväisen kurssin professorilla on ilmeisesti tapana tarkistaa vastaukset ripeästi, toisin kuin epä-älyllisen kemian professorilla. Lisäksi jännitän sitä, menikö se epä-älyllisen kemian tentti läpi, vai onko elämäni viimeinen kemian tentti sittenkin epä-älyllisen kemian i+1. uusintatentti.

Olen varmuuden vuoksi ilmoittautunut uusintatenttiin. Tänään on sekä uusintatentin ilmoittautumisten että kahden viikon takaisen tentin tulosten julkistamisen deadline. Tästä olisi voinut saada mielenkiintoisen byrokratia vs. byrokratia -taistelun, jos olisin mennyt kysymään kemian laitoksen kansliasta, saako uusintatenttiin ilmoittautua säädösten vastaisesti myöhässä, jos tieto uusintatentin tarpeellisuudesta on tullut professorilta säädösten vastaisesti myöhässä. Epäilen kuitenkin, että yliopiston hallinto suhtautuu joustavammin professoreille kuin opiskelijoille asetettuihin deadlineihin.

Taidan silti pyytää ylioppilaskunnan koulutuspoliittista edunvalvojaa lähettämään epä-älyllisen kemian professorille nootin. Haluan tietää, voinko käyttää tämän viikon facebookissa notkumiseen gradun kirjoittamiseen, vai täytyykö minun lukea epä-älyllisen kemian tenttikirja uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti