2013-04-23

Mittaustuloksia

Alkuperäisen mittaussuunnitelmani mukaiset mittaukset ovat lähes valmiit, vain kolme kuukautta alkuperäisestä aikataulusta myöhässä. Kokeneempi Kollega ja Tohtorikoulutettava kuitenkin keksivät keväällä, että voisin oikeastaan rakentaa vielä vähän lisää sensoreita ja mitata myös ne. Näin syntyi ensimmäinen päivitys mittaussuunnitelmaan.

Ensimmäisen päivityksen mukaiset mittaukset ovat nyt puolivälissä, ja viime viikolla Tohtorikoulutettava ehdotti toista päivitystä mittaussuunnitelmaan. Tähän asti mittaukset ovat olleet aina samanlaisia, olen vain kokeillut erilaisia sensoreita. Seuraavaksi pitäisi niillä toimiviksi todetuilla sensoreilla kokeilla erilaisia mittaustapoja.

Minulla on kohta viitisenkymmentä tällaista kuvaa. Niistä pitäisi sitten tulkita jotain merkityksellistä. VoittajaFiilis^(TM)-olo tuli, kun puolen tunnin ahertamisen jälkeen ohjelma suostui piirtämään mittaustuloksista ensimmäisen kuvan!
Kellarifyysikko samasta rakennuksesta kaksi kerrosta alempaa kehotti jo, että jos Kokeneempi Kollega vielä ehdottaa päivityksiä mittaussuunnitelmaan, minun pitäisi vastata "se on vain gradu". Tästä kuultuaan Kokeneempi Kollega kommentoi, että juuri tuon asenteen vuoksi Kellarifyysikko on siellä kaksi kerrosta alempana.


Viime viikonloppuna päädyin humanistien joukossa erääseen folkloristiikan juhlaseminaariin. (En myönnä mitään kytköksiä humanisteihin, menin sinne skumppatarjoilun vuoksi.) Itäsuomalainen humanistiprofessori piti esitelmän siitä, kuinka kansanperinteessä on varoiteltu kiireen vaaroista. Olennainen tiivistyy sanontaan
"Ei molempia: hyvää ja pian".
Matemaattis-loogisesti tämä voidaan ilmaista
hyvää XOR pian.
Näyttää siltä, että työn laatu ja nopeus ovat kääntäen verrannollisia, ja tässä työssä painottuu vahvasti laatu. Odotan arvosanaksi vähintään laudaturia, ellei jopa mainintaa "yli asteikon". Valitettavasti sitä täytyy sitten valmistautua odottamaan kauan.

2 kommenttia:

  1. Tunnistin heti, eikös toi ole Dubai cityn profiilikuva?

    VastaaPoista
  2. Ihan totta! Muistaakseni joku sensori on piirtänyt myös Sydneyn oopperatalon :)

    VastaaPoista