2013-05-27

Siisteyskasvatuksen tarpeessa

Olin viime viikolla sijaisena yläkoulussa. Siellä kuulutettiin kesken oppitunnin keskusradiosta, että oikea loppusijoituspaikka virtsalle ei ole käsipyyheroskis, vaan wc-pönttö. Arvelin, että keskimäärin kymmenen vuotta 7.-9.-luokkalaisia nuoremmat lapset ovat oikeaa kohderyhmää vessakoulutukselle, mutta jotkut ilmeisesti oppivat vähän hitaammin kuin toiset.

Tänään menin viemään siivouspäivänä myymättä jääneitä kirjoja kirjaston lahjoitushyllyyn. Pysäköidessäni fillaria huomasin, että kaljupäinen aikuinen mies virtsasi kirjaston edessä olevaan suihkulähteeseen. Helpottautuva yksilö ei häiriintynyt ympärillä olevasta yleisöstä, eikä yleisökään osoittanut noteeraavansa helpottautujaa millään tavalla.

Suomessa tuntuu olevan sosiaalisesti hyväksyttyä tehdä tarpeensa julkisella paikalla, keskellä kirkasta päivää. Päihteillä ei vaikuttanut olevan osuutta asiaan. Joitakin ei ujo pissa vaivaa, ja mitä teinit edellä, sitä aikuiset perässä - eiku miten se menee...?

1 kommentti:

  1. Julkisella paikalla kusijoita pitäisi aina läksyttää, ei ne muuten tajua. Ite otan kuvan ja julkaisen blogissa jos suinkin ehdin. Mulla on vaan nykyisin lukitus puhelimessa ettei se soittelisi itsekseen taskupuheluja, tää hiukan hidastaa toimintaa.

    VastaaPoista