2013-07-20

Palvelukseen halutaan: palkanlaskija

Avopuolison pohjoisnavalla asuva ryyppykaveri Motoristi tuli pariksi päiväksi kylään. Veimme hänet Kyläkapakkaan, koska siellä on kohtuuhintaista juotavaa, ystävällinen baarimikko ja mielenkiintoisia ihmisiä.

Motoristi ihastui baaritiskille jonottaneesta naisseurueesta yhteen yksilöön jo ennen kuin sai kaljansa tilatuksi. Ihastus ihmetteli lopulta baaritiskiltä terassille asti päästyään, että hän lähti likkakavereidensa kanssa Kyläkapakkaan lasilliselle ilman meikkiä ja korkokenkiä, ja jotenkin tuli nyt sitten iskeneeksi täältä Motoristin. Likkakavereista yksi oli minun kaverinkaverini, joten haalimme yhden pöydän ympärille lisää tuoleja ja yhdistimme seurueet.

Ilta jatkui terassilla melko pitkään siitä huolimatta, että Motoristin ihastuksen täytyi olla seuraavana päivänä kello 12 lähtevässä junassa. Motoristi yritti suostutella ihastuksen vaihtamaan lippunsa myöhempään junaan. VR:lle muutos olisi ehkä sopinutkin, mutta ihastukselle ei. Hän selitti olevansa ammatiltaan palkanlaskija, ja siinä vaiheessa, kun palkanlaskija on kirjannut aikataulusuunnitelmansa Excel-taulukkoon, sitä ei voida enää muuttaa.

Seuraavana päivänä meidän aikataulusuunnitelmamme siksi päiväksi havaittiin hyvinkin muuttuviksi. Ei tullut Motoristille ajopäivää eikä minulle gradunkirjoituspäivää, vaan aamukahvista alkoi selvästi hyvä päivä. Myöhemmin totesin, että graduni etenemiselle olisi hyväksi, jos minunkin aikataulusuunnitelmani olisi kirjattuna jonkun palkanlaskijan Excel-taulukkoon, ja jolle joutuisin raportoimaan työaikakirjanpitoni. Tarvitsen avukseni jonkun toimistobyrokraatin, jonka käsissä suunnitelma tulee lihaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti