2014-06-11

Day 6: They still think I'm a grad student

Sain syövytystarkoitusta varten käyttööni tarkkuusvirtalähteen, joka on kaksi kertaa kalliimpi kuin autoni. Kokeneempi Kollega oli sitä mieltä, että minun pitäisi ohjelmoida LabView'lla virtuaalinen laiteajuri, jonka kautta voisin käynnistää ja sammuttaa virtalähteen.

Minusta virtalähde muistutti 1980-luvun videonauhuria, ja piin syövyttäminen halutuilla spekseillä vastasi videonauhurin ajastamista nauhoittamaan haluttu ohjelma. Ne, jotka ovat joskus onnistuneet ajastamaan videonauhurin ennen kuin ShowView-koodit ja digiboxit keksittiin, voivat kuvitella, olisiko tehtävä yhtään sen helpompi, jos videonauhuriin kytkisi tietokoneen ja yrittäisi ohjelmoida sen käynnistämään nauhoituksen.

Minä painelin kaikkia virtalähteen nappuloita ja tavasin käyttöohjetta. Välillä sain punaisen merkkivalon syttymään, mutta valon sammuttua kävi ilmi, että Kauniit ja Rohkeat ei ollutkaan tallentunut... eikun siis pii ei ollut syöpynyt. Uudet painallukset, uusi yritys, uusia tapoja mokata syövytys. (Yllätyksekseni en toistanut sitä perinteistä tapaa, jossa tuhotaan syövytyslaitteisto.)

Neljän eri tavoilla pilatun näytteen jälkeen sain aikaiseksi nämä:

Kahdesta ylärivin näytteestä piti tulla samanlaisia, ja alarivin näytteistä keskenään samanlaisia. Ja jokseenkin siltä ne silmämääräisellä vilkaisulla näyttävätkin.

Nyt on osoitettu, että annettujen vaatimusten mukaisesti syövyttäminen on mahdollista. Seuraavaksi pitäisi keksiä, minkä värisiä kuvioita syövyttämällä pitäisi saada aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti