2013-03-22

Eilisen uutisia

Aamulehti: Anne Holmlund nihkeänä kansalaisaloitteesta



Helsingin Sanomat ja Aamulehti: Helsingin liikuntajohtaja haluaa työsuhdeautoksi katumaasturin. Kaupungin ohjesääntö kylläkin kieltää hankkimasta työsuhdeautoiksi malleja, joilla on suuri kulutus, mutta liikuntajohtaja haluaa katumaasturinsa ympäristösyistä: sitä voi käyttää öljyntorjunnassa, jos Suomenlahdella sattuu onnettomuus.

Opiskelijoilla oli joku ajattelematon mielenosoitus. Helsingin Sanomat uutisoi Senaatintorilta Eduskuntatalolle kulkeneista 5000 opiskelijasta julkaisemalla mielipidekirjoituksen, jonka lukiota käyvä, 300.000€ vuosittaisista pääomatuloista nauttiva kirjoittaja paheksuu poissaoloa oppilaitoksesta mielenosoituksen vuoksi ja kehottaa opiskelijoita tulemaan toimeen vähemmällä rahalla.



Matti Apunen kirjoitti Helsingin Sanomien kolumnissaan, että hyvinvointivaltio on mennyt överiksi, kun vanhemmat jättävät lapsensa päiväkotiin voidakseen itse pitää lomaa.
”Lohjalla lähes 10 % lapsista lusi päiväkodissa ympäri vuoden, ilman lomia. Enintään kahden viikon kotilomalle pääsi joka kymmenes lapsi.”
 Apunen tulkitsi prosenttiosuuksia eri tavalla kuin Lohjan varhaiskasvatuspäällikkö
" Lohjalla oli viime vuonna päivähoidossa yli 2 000 lasta, eikä joukossa ollut ketään, ei yhtään lasta, joka ei olisi ollut ollenkaan lomalla. - - Noin kymmenen lapsen kohdalla lomapäiviä oli viikosta kahteen eli 5–8 päivää."
HS: Apunen ei peräänny väitteestään, vaan Elinkeinoelämän Valtuuskunnan johtajana jatkaa lasten edun puolustamista tosiasioista paheksunnasta piittaamatta.

Lehtilehden toimittajien olisi syytä ryhdistäytyä, kun muut lehdet johtavat Lehtilehden ydinosaamisalueella 4-0.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti